Guvernul a dat aprobat alocarea unui sprijin financiar de care vor putea beneficia elevii, dar și preșcolarii care provin din familii defavorizate. Este vorba despre un ajutor financiar de 500 de lei, de care vor beneficia aproximativ 300.000 de copii din toate județele țării.
Informația momentului vine de la Guvern, care a decis alocarea alocarea unui sprijin financiar de care vor putea beneficia elevii, dar și preșcolarii care provin din familii defavorizate. Este vorba despre un ajutor financiar de 500 de lei. În ceea ce privește utilizarea banilor, aceștia pot fi folosiți pentru achiziționarea de rechizite școlare , dar și de îmbrăcăminte în noul an școlar. În total, peste 300.000 de elevi și preșcolari din familii defavorizate vor beneficia de acest ajutor.
Conform ultimelor informații, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) este cel care va acorda în acest an școlar ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei preșcolarilor și elevilor din familiile defavorizate. Numărul de beneficiari va fi de aproximativ 300.000 de copii din toate județele țării, iar ajutorul de 500 de lei va fi virat pe cardurile pentru sprijin educațional, conform prevederilor OUG nr. 133/2020.
Beneficiarilor eligibili care sunt deja în posesia cardurilor din anul școlar anterior li se vor vira ajutorul pentru haine și rechizite în cursul acestei luni, urmând ca, în cursul lunii octombrie, să fie distribuite și încărcate cardurile pentru noii beneficiari. Până în acest moment, au fost identificați elevi eligibili în 10.115 unități de învățământ din țară.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Bolos susține că acest ajutor financiar este esențial pentru foarte multe familii care au copii.
„Continuăm programul de sprijin adresat copiilor din categorii vulnerabile, prin care acordăm la începutul anului școlar un ajutor de 500 de lei pentru achiziționare de rechizite și haine, iar anul acesta numărul beneficiarilor este în creștere. După cum știm, în România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar fondurile europene pot susține programe pentru a reduce acest fenomen care afectează mai ales copiii din mediile defavorizate. Împreună cu Ministerul Educației, facem toate eforturile ca elevii incluși în program să poată beneficia de acest ajutor încă din prima lună de școală.”