S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru licitația la noul stadion „Dinamo”. Până la termenul limită 6 firme au intrat în concurs, iar pe 9 decembrie Compania Națională de Investiții ar trebui să anunțe care dintre ele se va ocupa de demolarea arenei din „Ștefan cel Mare” și de construcția noului stadion.
Astfel, s-a făcut un nou pas spre construirea noului stadion din „Ștefan cel Mare”, unul pe care dinamoviștii abia așteaptă să îl vadă în picioare. Noua arenă ar urma să coste aproximativ 100 de milioane de euro, să fie funcțională peste 3 ani și va avea 25.059 de locuri.
„Pe 30 septembrie s-a închis perioada de ofertare pentru licitația pe care CNI a lansat-o în 5 august pentru contractul de «Proiectare, execuţie lucrări și asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investitii: „Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București, Șos. Ștefan cel Mare, Nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București”».
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-preț, componenta financiara având o pondere de 40% din punctaj, iar cea tehnica de 60%, astfel: organizarea și metodologia (36%) și experiența profesională a managerului de contract, arhitectului, inginerului proiectant de structuri și de instalații HVAC (24%).
Termenul maxim stabilit de CNI pentru a anunța firma care va face simultan atât demolarea vechiului stadion cât și construcția «Diamantului arenelor sportive din România» este 9 decembrie 2024”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook Noul Stadion „Dinamo”.
După ani de zile în care construirea noului stadion Dinamo nu s-a realizat din varii motive, lucrurile vor începe în sfârșit să se miște anul viitor, iar arena urmează să fie demolată în prima parte din 2025. Noul primar al Sectorului 2, Rareș Hopincă, a dezvăluit pentru Prosport stadiul în care se află proiectul stadionului visat de toți fanii dinamoviști.
Potrivit edilului, nouă arena ar urma să fie gata până la finalul mandatului său, care se încheie în anul 2028.
„Pașii birocratici au fost depășiți. Orice proiect edilitar, de mare anvergură, arată ca un iceberg. Munca premergătoare unui proiect este sub apă, este nevăzută. Au existat piedici administrative și juridice, iar munca a fost una colosală. Demolarea, proiectarea și construcția noii arene se pot desfășura în paralel. Există fondurile alocate, de 172 de milioane de euro.Din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt clare. Îmi doresc să existe o procedură de achiziții care să se desfășoare rapid, să înceapă procedura de proiectare. Când aceasta începe, nu există rezerve că în mandatul meu de primar în sectorul 2 arena va fi construită.Probabil că documentația tehnică va fi gata în prima parte a anului viitor. Autorizația de demolare poate fi emisă în 3-5 luni de zile începând din acest moment. Autorizația de construire poate fi analizată de Primăria Sectorului 2 în prima parte a anului 2025. Anul viitor vom vedea buldozerele, în prima parte a anului viitor”, a declarat Hopincă, potrivit Prosport .