Masa de Crăciun este o ocazie minunată să petreci timp de calitate cu toţi cei dragi. Bineînţeles, asta nu înseamnă că trebuie să stai zile în şir în bucătărie pentru a prepara mâncarea. Există o mulţime de feluri de mâncare uşor de preparat, iar aperitivele nu fac excepţie.
Iată 5 aperitive uşor de preparat pentru masa de Sărbători:
Platou cu brânzeturi
Brânzeturile se număra printre cele mai populare aperitive, atât la noi în ţară, cât şi în restul Europei. De aceea, este o idee bună să le incluzi pe lista de cumpărături pentru aperitivele de Crăciun, mai ales că un platou cu brânzeturi se prepară în doi timpi şi trei mişcări. Ce sortimente poţi alege? De la brânzeturi de provenienţă locală, precum telemeaua de capră sau casul de vacă şi până la brânzeturi franţuzeşti, cum ar fi brânză cu mucegai albastru, ai o mulţime de opţiuni. Desigur, este de preferat să nu amesteci pe acelaşi platou brânzeturile locale cu cele franţuzeşti. Mai degrabă, optează pentru o singură variantă sau pentru două platouri separate.
Fiecare platou se poate completa cu alte produse, în funcţie de tipul de brânzeturi. Spre exemplu, pe cel cu brânză românească poţi pune roşii, ceapă sau slăninuţa. Pentru brânză franţuzească, alege nuci, miere sau struguri.
Salată de crudităţi
Salată de crudităţi este un aperitiv minunat, foarte uşor şi care se prepară în cel mult 30 de minute. Pentru prepararea unei astfel de salate ai nevoie de legume precum ţelina, morcovul, ridichiile sau guliile, pe care să le dai pe razătoare. Dacă ai un robot de bucătărie care poate mărunţi legumele în locul tău, deja jumătate din treaba este gata. Mai apoi, pentru a da un gust bogat salatei, prepara un dressing. O reţetă foarte simplă este să amesteci iaurt grecesc cu puţin usuroi pişat, sare şi piper. Desigur, dacă îţi doreşti un dressing mai special, găseşti pe internet o mulţime de variante.
Platou cu mezeluri
O altă soluţie foarte simplă şi uşor de pus în aplicare pentru un aperitiv reuşit este să pregăteşti rapid un platou cu mezeluri. Găseşti în magazine o varietate foarte mare de mezeluri din care să alegi, de la mezeluri cu specific internaţional la produse cu specific românesc. Tot ce trebuie să faci este să le scoţi din ambalaj, să le tăi dacă este nevoie şi să le aşezi pe un platou. La final, poţi completa platoul şi cu alte produse, precum sosurile, măslinele sau biscuiţii tip crackers.
Frigărui cu roşii şi mozzarella
Un alt aperitiv super uşor de preparat, frigăruile cu roşii şi mozzarella sunt gata în 10 minute. Ai nevoie doar de beţe de frigărui sau chiar scobitori, mozzarella mini sau cuburi şi roşii cherry. Tot ce trebuie să faci este să pui pe scobitori sau pe beţele de frigărui câte o roşie cherry urmată de o bucată de mozarella. Tu decizi câte roşii sau cuburi de mozarella foloseşti pentru o bucată.
Aceste frigărui se pot servi ca atare, pe o farfurie, dar le poţi folosi şi pentru a completa un platou cu brânzeturi sau chiar un platou de cărnuri maturate.
Gofre cu brânză de capră
Gofrele se pot prepara acasă foarte uşor, mai ales dacă foloseşti un grătar electric. Cu ajutorul grătarului electric poţi să te bucuri nu numai de gofre homemade, ci şi de alte preparate, precum friptura de pui, fructe de mare sau clătite. Mai mult, grătarul electric se şi curăță foarte rapid şi uşor, ceea ce îţi va uşura munca în bucătărie.
Desigur, în lipsa unui grătar electric, există şi varianta de a achiziţiona gofre direct din magazin.
Pentru prepararea apertivului, tot ce trebuie să faci este să ungi fiecare gofra cu brânză de capră preferată şi mai apoi să decorezi cu verdeţuri proaspete.
Foloseşte ideile de mai sus pentru a pregăti rapid şi uşor aperitive diverse, de la platouri cu brânzeturi şi până la salate de crudităţi.