În scopul prevenirii apariției cazurilor de toxiinfecții alimentare, în perioada Sărbătorilor Pascale când în mod tradiţional sunt achiziţionate preparate şi consummate o gamă diversificată de alimente, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Salaj, desfășoară acţiuni tematice de verificare a operatorilor economici din sectorul alimentar şi a celor din sectorul creșterii animalelor.
În cadrul acestor controale inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Sălaj, verifică modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor de către operatorii care desfăşoară activităţi de producere și comercializare a alimentelor cu accent pe unitățile de abatorizare, procesare, carmangerii şi măcelării, unități din sectorul peşte, ouă, patiserie-cofetărie, depozite alimentare,etc. De asemenea sunt soluţionate cu prioritate alertele alimentare şi eventualele reclamaţii din partea consumatorilor la toate categoriile de unitaţi supuse controlului sanitar veterinar.
Au fost atenţionaţi agenţii economici în ceea ce privește accesul consumatorilor în unitățile comerciale prin emiterea unor proceduri interne astfel încât să fie respectată distanța socială minimă de 1,5 m stabilită de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU).
Totodată, au fost elaborate recomandări privind fluxul de personal în cazul piețelor agro-alimentare pentru a fi implementate de persoanele responsabile cu administrarea acestora .
DSVSA Sălaj recomandă consumatorilor din cadrul judeţului să acorde în această perioadă o atenţie deosebită în ce priveşte achiziţionarea alimentelor, şi în special a produselor specifice perioadei pascale (ouă, carne de miel, carne de curcan, pește, produse lactate, cozonaci și produse de patiserie, alimente de origine vegetală etc),prin urmare aceste produse sa fie achiziţionate din unitaţi autorizate /înregistrate sanitar veterinar în care se realizeaza control oficial.
DSVSA Sălaj prin personalul propriu de la sediul instituţiei şi subuniţatile din judeţ asigură consumatorii că alimentele produse în judeţul Sălaj şi cele comercializate in unitaţile supuse controlului sanitar veterinar se incadrează în parametrii de calitate şi sunt sigure pentru consum.