Ministrul transporturilor, Lucian Bode accelerează construcția de autostrăzi din România, iar județul Sălaj va avea în construcție mai multe segmente de autostradă
Dacă până în prezent, județul Sălaj a fost oarecum vitregit de construcția autostrăzii, iată că în prezent este în” deschiderea listei” construcției de porțiuni de autostradă, ceea ce poate aduce un mare plus economiei județului nostru, din toate punctele de vedere.
Recent a fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția porțiunii de autostradă Zimbor-Poarta Sălajului, segment care face parte din Autostrada Transilvania. Câștigătoare este firma lui Umbrărescu, cel mai puternic constructor român de autostrăzi.
Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, Umbrărescu va fi desemnat și câștigătorul licitației pentru construcția tronsonului Nădășelu – Zimbor din Autostrada Transilvania. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere urmează să anunțe în perioada 28 – 30 august câștigătorul licitației pentru pentru proiectarea și execuția sectorului Nădașelu – Zimbor , un alt segment de 30 kilometri din Autostrada Transilvania.
Potrivit surselor noastre, oferta câștigătoare este cea a asocierii S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A. Pentru acest contract au depus oferte pe 9 iulie gigantul chinez CCCC și asocierea condusă de firma lui Umbrărescu, după cum a menționat chiar șeful Transporturilor, Lucian Bode. Între timp, oferta chinezilor ar fi fost descalificată, așa că doar oferta constructorului român a mai rămas în cursă. Rămâne însă de văzut dacă va fi depusă contestație și dacă va fi menținut rezultatul licitației.
Contractul pentru cei 30 de kilometri din Autostrada Transilvania ar putea fi cel mai mare contract câștigat de constructorul din Bacău. C
ontractul are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 24 luni. Garanția lucrărilor este între 5 și 10 ani, în funcție de perioada ofertată în cadrul factorului de evaluare. Dacă ținem cont și de faptul că Umbrărescu a mai câștigat și contractul pentru lotul vecin, Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km) din Autostrada Transilvania, iată că o firmă românească ar putea construi o porțiune importantă din Autostrada Transilvania, respectiv 42,24 km.