Comunitatea creștină a fost în atenția presei și a Guvernului pe toată durata pandemiei. În ajunul sărbătorilor, bisericile au fost ponegrite de către reprezentanții statului și judecate de către unii oameni din cauza pelerinajelor organizate. Majoritatea slujbelor religioase au fost organizate cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva răspândirii virusului Sars-Cov-2, de ce sunt considerate atunci bisericile posibile focare de răspândire?
Pentru simplu fapt că adună oamenii la un loc. Autoritățile și nici Guvernul nu explică de ce bisericile pot fi focare de răspândire deși oamenii stau organizați în timpul unei slujbe, dar transportul public și mall-urile sunt locuri sigure. În mall-uri se strâng mult mai mulți oameni fără siguranța respectării măsurilor de prevenție, iar transportul public era un focar de infecție cu orice bacterie dinaintea virusului Sars-Cov-2.
„Stâlpul de rezistență al acestei țări este creștinismul. Indiferent de necazurile prin care trec oamenii primul sprijin și-l găsesc în credința față de Dumnezeu. Să rupi oamenii de acest sprijin sufletesc este un atac împotriva oamenilor. Aceste atitudini împotriva Bisericii trebuie să înceteze. E revoltător ca în loc să ajutăm bisericile să respecte măsurile de prevenție, încercăm să le distrugem”, a declarat senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Sălaj.
Bisericile nu se închideau pe vreme de război sau crize naționale deoarece ofereau adăpost și o susținere importantă oamenilor. O decizie mult mai eficientă din partea Guvernului era să ofere pază în timpul slujbelor religioase, nu să incite poliția să își facă norma de amenzi Sars-Cov-2 în biserici.