Banca Comercială Română şi Vodafone au adus în Sălaj unitatea mobilă „Bună ziua, schimbare!”, un proiect de facilitare a accesului la servicii şi produse bancare, telecomunicaţii şi tehnologie, precum şi la ateliere de educaţie financiară şi digitală.
Prima oprire a caravanei ”Bună ziua schimbare!” din județul Sălaj a fost în comuna Crasna, unde va fi prezentă până la data de 6 iunie 2024. Caravana „Bună ziua, schimbare!” acţionează nu doar ca un centru de educaţie în tehnologie şi digitalizare, dar are şi rol comercial, oferind accesul atât la produsele Vodafone cât şi la soluţiile financiare oferite de BCR.
În deschiderea evenimentului de prezentare a caravanei mobile au transmis mesaje d-na Marina Roman, director regional BCR, și d-na Crina Domuța, directorul grup retail BCR.
BCR dezvoltă, în premieră pentru România, un nou concept de unitate mobilă, din dorinţa de a creşte gradul de incluziune financiară şi tehnologică. Este un efort comun, BCR şi Vodafone, de a merge în mijlocul oamenilor şi de a iniția un dialog despre cum pot fi sprijinite comunităţile să descopere oportunităţile de dezvoltare. BCR caută permanent soluţii pentru a le oferi românilor o viaţă mai bună, în ciuda tuturor provocărilor de context personal sau generate de societate, iar accesul la servicii bancare este un pas firesc în acest demers.
Așadar, conceptul de caravană, care circulă într-un camion modular, a fost dezvoltat pentru a simplifica accesul comunităților locale din România la servicii financiare și tehnologie. Astfel, caravana a facilitat accesul locuitorilor la 60 de ateliere de educație financiară și digitală, de care au beneficiat numeroși români.
Demersul BCR urmărește doi piloni principali. În primul rând accesul ușor și rapid la servicii și produse financiare BCR din viața de zi cu zi, cum ar fi cont curent, carduri, asigurări, digital banking, precum și pachetele Vodafone de servicii de telecomunicații și tehnologie – telefoane și accesorii, abonamente și oferte de telecomunicații, care includ servicii mobile, broadband fix și TV.
În al doilea rând, promovarea accesului la informații și resurse pentru educație financiară și digitală, personalizate pentru diferite grupe de vârstă, de la cursuri de responsabilizare financiară și antreprenoriat în comunitățile rurale, la transformare digitală și cybersecurity.