Termenul până la care animalele declarate la APIA, pentru subvenții, trebuie ținute în ferme. Perioada de retenție obligatorie a animalelor este stabilită prin legislație pentru speciile de animale care beneficiază de plăți: ovine, caprine și bovine. Fermierii care înstrăinează animalele înainte de termenul limită pierd subvenția de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură achitată ca ajutor național tranzitoriu și sprijin cuplat.
Perioada de reținere a animalelor în ferme este o regulă importantă pentru eligibilitatea la subvenții, fiind și unul dintre criteriile care este verificat dacă fermierii pică la control. În intervalul stabilit în regulile pentru subvenții fermierii nu au voie să vândă sau să înstrăineze animalele din exploatație, excepție făcând doar mutarea animalelor la pășune sau în tabere de vară.
Data de retenție se aplică pentru fermele de oi, capre, vaci de lapte sau carne care au solicitat la APIA subvenții pe cap de animal. Perioada în care fermierii nu au voie să vândă animalele este de 100 de zile pentru ovine/caprine/berbeci/țapi. Termenul se calculează de la ultima zi de depunere a cererii la APIA, și expiră pe 8 septembrie.
În cazul vacilor de lapte și de carne, perioada de retenție pentru APIA este de 4 luni și se calculeză de la ultima zi de depunere a cererii unice. Termenul limită pentru menținerea bovinelor în fermă este 30 septembrie.