Clubul Impact LEGO organizează, până în luna mai, o serie de 10 conferințe interactive pe teme de psihologie, susținute de psihologi specializați din Zalău și Cluj-Napoca. Deocamdată au fost organizate două conferințe. Una a fost susținută de psihologul clinician Laura Ianchiș, care le-a vorbit tinerilor despre gânduri și modul în care gândurile ne modelează realitatea și perspectiva asupra vieții. Cea de-a doua întâlnire a avut-o ca invitată pe Raluca Anton, doctor în psihologie, care le-a povestit adolescenților despre iubire și despre știința din spatele relațiilor.
La finalul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, 7 martie, voluntarii Impact au invitat-o în fața tinerilor din Zalău pe Smaranda Stan, psiholog, psihoterapeut pozitivist și terapeut relațional Imago. În cadrul acestei conferințe, intitulată „Între selfie și myself”, psihologul le va dezvălui celor prezenți cât din ceea ce arătăm celor din jur este adevăr și cât acoperim cu măști.
În perioada următoare, pe tinerii din Zalău, îi așteaptă o multitudine de întâlniri cu alți psihologi și consilieri școlari, pe teme diverse legate de alegerile pe care le fac, comportamentul emoțional, dar vor avea parte și de discuții despre cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă – anxietatea și depresia.
Mișcarea de tineri IMPACT este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate și găsește soluţii creative pentru rezolvarea lor. Programul Impact este iniţiat de către Fundația Noi Orizonturi, iar misiunea acestuia este de a promova modele de educație prin experiență de calitate și învățare prin proiecte în folosul comunității. Clubul Impact LEGO activează în cadrul Colegiului Național „Silvania” și numără 42 de voluntari, coordonați de profesoara Iulia Florian și Meda Morariu.
Printre proiectele derulate în ultimii ani se numără „Gusturi vechi cu IMPACT azi”, în cadrul căruia au fost tipărite 700 de broșuri cu rețete tradiționale românești, ungurești și slovace de pe plaiurile sălăjene; „Pe Meseș hai-hui cu harta’n cui”, finalizat prin reamenajarea traseului turistic de pe Meseș „Izvorul Salamandrelor”; „Tineri cu SCOP”, care a adus în fața tinerilor din județ patru tineri de excepție ai Sălajului, printre care și un laureat cu bronz la Jocurile Paralimpice de vară din 2016.