Doi bărbați din Sălaj au fost depistați în trefic în timp ce conduceau fără permis
Conducerea fără permis este infracțiune și se pedepsește în conformitate cu prevederile Codului Penal.
Inspectorul principal de poliție, Ioana Lavinia Lascău, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat:
”Duminică, 8 ianuarie a.c., la ora 20.50, pe strada Moigradului din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Sâmbătă, 7 ianuarie a.c., la ora 12.38, pe drumul județean 109E, în localitatea sălăjeană Cormeniș, polițiștii Secției nr.4 Poliție Rurală Ileanda au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din comuna Ileanda, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
În ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
A T E N Ț I E!
Recomandări ale polițiștilor rutieri sălăjeni, privind obligațiile pe care le au și riscurile la care se expun conducătorii auto implicați în accidente rutiere grave, în cazul în care părăsesc locul accidentului:
În situația în care sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, conducătorii auto au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuvințarea polițiștilor.
Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea oamenilor legii, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.
Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat:
– să ia măsuri de anunțare imediată a Poliției,
– să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului,
– să nu părăsească locul faptei.
În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligată să anunțe de îndată Poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.”