A fost aprobată Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Construire Arenă multifuncțională CS Dinamo București, Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9, București, ceea ce înseamnă că este doar o chestiune de timp până la aprobarea investiției pentru construcție.
Noul stadion Dinamo ar urma să aibă o capacitate de 25.059 locuri și va fi folosit pentru meciurile de fotbal și rugby. A fost aprobată Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Construire Arenă multifuncțională CS Dinamo București, Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9, sector 2, București, ceea ce înseamnă că este doar o chestiune de timp până la aprobarea investiției pentru construcție. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public în ultimele luni, stadionul celor de la Dinamo va costa 170 de milioane de euro și va fi al doilea cel mai scump din România, după Arena Națională.
Cel mai mare stadion al țării, cu o capacitate de 55.634 de locuri, a fost inaugurat în 2011 și a costat 235 de milioane de euro.
„Planurile pentru 2024 sunt să încerc să convingem Guvernul pentru a lua ultima semnătură necesară îndeplinirii marelui vis al dinamoviștilor, adică noul stadion. Sper ca Premierul și echipa lor vor aviza acest proiect. Va fi o arenă pentru multe sporturi. Și sper să conving oamenii din MAI de necesitatea refacerii infrastructurii parcului sportiv Dinamo. Pentru stadion mai lipsește o singură aprobare. După aceea, Compania Națională de Investiții va prelua pârghiile. Dacă totul merge bine, în vară-toamnă am putea vedea buldozerele la stadion. Important e să se înceapă treabă. Dacă totul merge bine, sper ca în doi ani și jumătate sau trei ani va fi gata stadionul. E important să avem infrastructură, să facem o academie bună”, spunea Ionuț Lupescu.
Noua casă a dinamoviștilor va avea o capacitate totală de de 25.059 de locuri, dintre care: 8952 la inelul inferior, 14.547 la cel superior, respectiv un sector VIP de 1192 de locuri. De asemenea, complexul va beneficia de două parcări înglobate în construcție, un hotel cu 40 de camere duble, spațiu expozițional de 800 de locuri, un amfiteatru care va putea găzdui 200 de persoane și o cantină cu sală de mese.
Mai multe discipline sportive ale Clubului Sportiv Dinamo vor avea secțiile atașate în corpul noului stadion, după cum urmează: scrimă, lupte, judo, haltere, box, atletism – indoor, handbal și baschet, tenis – indoor, caiac/canoe, canotaj (aparate), volei.
Pe esplanada dinspre șoseaua Ștefan cel Mare va exista un turn de heliport pentru Spitalul de Urgență Floreasca.
Durata totală a întregului proiect va fi de cel mult 45 de luni (desfășurare licitații, avizare, contractare, proiectare, organizare șantiere, execuție demolare si construcție, recepție lucrări) și va fi realizată de Compania Națională de Investiții (efectiv timpul lucrărilor fiind de 32 de luni de la semnarea contractului cu firma/firmele ce se va/vor ocupa de demolare si construcție). Stadionul va avea exteriorul acoperit cu o fațada decorativa, pe modelul Allianz Arena München.