Izolarea termică poate fi unul dintre cele mai complicate lucruri legate de lucrările de construcții. Oamenii nu par să fie întotdeauna de acord cu privire la cel mai bun material izolator – deci cum rămâne cu lemnul?
Lemnul este în mod natural un bun izolator. Este in mod natural poros și capabil să atragă și să rețină aerul cald în timpul iernii. Cu toate acestea, are o conductivitate termică relativ scăzută în comparație cu alte materiale. Conductibilitatea poate crește și atunci când lemnul este umed. Este un izolator destul de bun într-un climat adecvat.Este lemnul un bun izolator? Un ghid rapid
Lemnul nu ar fi folosit atât de frecvent ca material de construcție dacă nu ar avea nicio capacitate de izolare.
Poate fi considerat lemnul un bun izolator împotriva frigului?
Lemnul, fiind natural poros, este un bun izolator deoarece fibra creează mici pungi de aer care captează căldura.
Problema este însă că termenul „lemn” este foarte larg. Există multe diferențe între materiale. Aceasta poate include modul în care lemnul a fost condiționat și tratat. O casă din lemn bine proiectată, folosind lemn de calitate, poate avea o izolare excelentă. În schimb, o structură prost proiectată se va lupta să regleze temperatura și să ofere o bună izolare. Rumegusul nu poate izola un pod, insa fibra de lemn ce se poate supra in acoperisuri este o solutie excelenta.
Este lemnul un bun izolator în climatele mai calde?
Lemnul este în mare măsură capabila să vă mențină locuinta răcoroasa în timpul anotimpurilor calde sau în zonele cu climă mai caldă. Lemnul va reține căldura vara în același mod în care reține căldura iarna. Vremea caldă va pătrunde în porii lemnului și va fi prinsă în spații mici.
Ar trebui adăugată izolație caselor din lemn?
Chiar dacă lemnul poate izola bine de frig, majoritatea caselor din lemn au izolație suplimentară. Aceasta este o măsură suplimentară de precauție pentru a vă menține caldura si confortul dorit. Cu o izolație suplimentară, nu va trebui să vă faceți griji că aerul înghețat se strecoară prin porii lemnului. Este un pic ca și cum adăugăm izolație caselor din cărămidă și, de asemenea, folosim mortar pentru a bloca aerul. Când cărămizile sunt așezate corect cu unelte de zidărie de calitate și apoi sunt susținute cu izolație, reglarea temperaturii este optimă. Cărămizile și lemnul fac treaba singure, dar adăugarea de izolație face lucrurile și mai bune.
Cu toate acestea, un factor de luat în considerare înainte de a adăuga izolație este cât timp veți petrece în casă. Dacă aceasta este casa de zi cu zi sau o casă pe care o vizitați în mod regulat, probabil că veți dori să investiți în izolație suplimentară. Doar pentru că casa este de fapt folosită iși va merita banii.
Dacă este doar o casă de vacanță, s-ar putea să nu fiți atât de dornici să adăugați izolație suplimentară. Am trecut prin faptul că lemnul poate izola suficient de bine singur. Izolarea suplimentară nu este o necesitate, ci doar un bonus.
Cea mai moderna metodă de a adăuga izolație la o casă din lemn este utilizarea fibrei de lemn sau a celulozei suflate. Aceste materiale sunt mai mult sau mai puțin universale în lucrările de construcție astăzi. Se instaleaza rapid, nu apar deseuri, iar manopera este minima (sau chiar gratuita).
De unde pot cumpăra izolație din fibre de lemn sau celuloza?
Printre principalii distribuitori de izolație din fibra de lemn sau celuloza se numără Izolatiinaturale.ro – ai o gamă completă de materiale izolante pentru acoperișuri, podele, pereți și fațade într-o clădire nouă sau in proiecte de reamenajare.