Derby-ul etapei cu numărul 17 din Liga 1 dintre Universitatea Craiova și FCSB s-a încheiat cu victoria roș-albaștrilor, scor 3-2, la finalul unui meci spectaculos. Oltenii au început în forță duelul cu FCSB, iar prima ocazie importantă a fost chiar în primul minut al partidei.
FCSB a învins-o pe CSU Craiova, scor 3-2, în derby-ul rundei #17 din Liga 1. Vicecampioana a tranșat meciul în prelungiri, grației unei execuții spectaculoase semnate de Andrei Cordea.
Dan Nistor și-a încercat norocul cu un șut din afara careului, dar mijlocașul a alunecat în momentul execuției, iar balonul a trecut puțin pe lângă poarta lui Vlad.
Horațiu Feșnic a acordat lovitură de la unsprezece metri pentru Universitatea Craiova în minutul 12, după ce Iulian Cristea l-a doborât pe Koljic în interiorul careului. Andrei Ivan a fost cel care a transformat penalty-ul.
Avantajul oltenilor nu a durat mult, iar roș-albaștrii au egalat în minutul 17, prin Dumiter care a profitat de centrarea lui Iulian Cristea.
În minutul 29, Elvir Koljic a irosit o ocazie imensă atunci când a trimis cu capul peste poarta lui Andrei Vlad.
FCSB a trecut în avantaj în minutul 39. Florin Tănase a centrat foarte bine în interiorul careului, iar Șut a avut o atingere norocoasă și l-a învins pe Pigliacelli.
Egalitatea a fost din nou restabilită în minutul 57, când Dan Nistor i-a pasat foarte bine lui Cîmpanu care l-a executat pe Andrei Vlad.
Victoria roș-albaștrilor a venit după golul lui Andrei Cordea din prelungirile partidei. Budescu a pasat în interiorul careului, balonul a fost deviat și a ajuns la Cordea care a înscris un gol superb.
La finalul acestei partide, FCSB se pozționează pe locul doi în clasamentul Ligii 1, cu 37 de puncte, iar Universitatea Craiova, pe locul patru, cu 28 de puncte.
Doar FCSB mai concurează pentru titlu cu campioana la zi, Craiova s-a îndepărtat de CFR și mai poate doar să spere că i s-ar întâmpla minuni și rezultate indirecte.
Reghecampf a propus un plan exagerat de curajos, cu patru atacanți titulari, și a plătit din cauza experimentului
Reghecampf a creat o formulă cu care a imitat Brazilia din anii 80 și s-a trezit în pauză că fantezia lui era irealizabilă, abia atunci a modificat echipa și Craiova a început să joace serios, dezbrăcată de romantismul care-l tentase pe antrenor.
Antrenorul a încercat să alcătuiască realist formația după pauză. Au intrat Câmpanu, Houri și a rămas doar Koljici vârf adevărat. O acțiune a lui Nistor a adus egalarea, el i-a potrivit balonul lui Câmpanu pentru un șut din centrul careului și scorul a devenit astfel suportabil pentru craioveni.
La FCSB, Becali a forțat spre final cu Budescu, una dintre cele mai bune rezerve din istoria campionatului românesc, ultimul fotbalist de curtea școlii dintr-un fotbal șablonat și cifrat de firmele de monitorizare a meciurilor. Tănase, căpitan și miez al jocului roș-albaștrilor, a greșit la al doilea gol și a mai pierdut o minge într-o fază în care Craiova a fost aproape să dea lovitura.
Nu a mai dat-o, deși ar cam fi meritat, fiindcă a dominat jocul în repriza a doua. Câștigătorul a fost Cordea, o rezervă cu un noroc cu care ar câștiga zilnic la „loz în plic”.
Cordea, marcatorul golului decisiv, nu era titular la Hermannstadt în urmă cu doi ani. Între timp, el a debutat în echipa națională și echilibrează clasamentul în zona favoritelor la câștigarea campionatului.