Dinamo București și UTA Arad au primit pedeapsa maximă din partea Comisiei de Disciplină. Ambele echipe vor juca următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori și au primit 100.000 de lei amendă.
Dinamo București a primit pedeapsa maximă din partea Comisiei de Disciplină după conflictele de la meciul cu UTA Arad, iar sancțiunea atrage de la sine o gaură financiară la care conducerea „câinilor roșii” nu se aștepta. La fel ca echipa arădeană, alb-roșii vor juca următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori și au primit 100.000 de lei amendă. Prin urmare, nu vor beneficia de sprijinul fanilor la niciun meci de acasă până la finalul sezonului dacă la apel sancțiunile nu vor fi reduse. Pentru Dinamo București, pedeapsa maximă nu înseamnă doar o decizie care ar putea cântări enorm în lupta pentru evitarea retrogradării, fiind lipsită de aportul publicului, ci și un deficit în buget, în contextul în care stadionul Arcul de Triumf este deja închiriat până la finalul play-out-ului, iar comercializarea biletelor nu poate amortiza acest cost. Astfel, dauna produsă de suporteri se ridică la aproximativ 100.000 de euro și este constituită din amenzile decise de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, dar și imposibilitatea de a vinde tichete de acces.
Costurile cu închirierea arenei per meci se ridică la aproximativ 20.000 de euro (18.000 de euro + TVA) după cum urmează: 5000 de euro – chiria evenimentului, 4000 de euro – operarea echipamentelor stadionului, 4000 de euro – curățenia, 3000 de euro – nocturna, 2000 de euro – schimbare buturi de rugby cu porți de fotbal și marcajul gazonului.
Clubul din Ștefan cel Mare amortiza această sumă totală din vânzarea a aproximativ 5000 de bilete, astfel că la meciurile în care înregistrau sold out, „câinii roșii” făceau și profit.
Pe 8 martie, ultrașii lui Dinamo s-au bătut pe gazonul arenei Arcul de Triumf cu cei ai oaspeților, cărora li s-au alăturat și suporteri ai CSA Steaua. Echipa bucureșteană a transmis că va contesta decizia Comisiei de Disciplină. Reacția a venit prin intermediul unui comunicat transmis de administratorul special Andrei Nicolescu.
Dinamo are și o soluție de avarie pentru a acoperi problemele financiare neprevăzute: emiterea de bilete virtuale.
În urmă cu două sezoane, „rețeta” inițiată de DDB s-a dovedit a fi de succes. Din banii strânși de suporteri clubul reușea constant să „stingă” datoriile cu salariile și chiriile pentru centrul de copii și juniori.
În februarie 2021, la meciul cu Farul, fosta Viitorul, „câinii” înregistrau șase sold-out-uri consecutive prin comercializarea a 55.000 de tichete la prețul de 5 lei. La finalul stagiunii 2021-2022 încasările prin această metodă ajungeau la aproximativ 300.000 de euro.
”Patru etape cu porțile închise înseamnă final de sezon, pentru suporterii noștri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională. Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani. Faptele antisociale, văzute de o țară întreagă, nu pot rămâne fără consecințele legale firești. Jandarmii au partea lor de vină, clubul și stewarzii, la fel. Pe lângă sancțiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicție generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!”, transmite Andrei Nicolescu printr-un comunicat.