Medicul primar de diabet, nutriție și boli metabolice Daniela-Gabriela Zaharie ne-a explicat, în cadrul acțiunii de prevenție organizate pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, ce înseamnă hipoglicemia.
Prin hipoglicemie se înțelege scăderea bruscă a glicemiei sub valoarea de 60 mg/dl, astfel încât organismul, în special creierul, va fi privat de combustibilul necesar unei bune funcționari, ceea ce va crește riscul de comă.
Simptomele pot fi ușoare, medii sau variate. Aceste simptome sunt percepute diferit de la o persoană la alta, în funcție de valoarea glicemiei.
În cazul în care hipoglicemia nu este tratată corespunzător, complicația cea mai frecventă este reprezentată de pierderea conștiinței și chiar comă hipoglicemică, care reprezintă o urgență medicală.
Medicul primar de diabet, nutriție și boli metabolice Daniela-Gabriela Zaharie ne-a explicat, pe înțelesul tuturor, în cadrul acțiunii de prevenție organizate pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, ce înseamnă hipoglicemia și cum poate fi tratată cât mai rapid.