Polițiștii de frontieră au primit mașini noi pentru a patrula în zonele de graniță. Este vorba despre autospeciale Ford Ranger Double Cab Raptor, cel mai recent model scos de producătorul american pe piață, care vor putea fi folosite pe teren greu accesibil.
Polițiștii de frontieră au primit mașini noi pentru a patrula în zonele de graniță. Este vorba despre autospeciale Ford Ranger Double Cab Raptor, cel mai recent model scos de producătorul american pe piață, care vor putea fi folosite pe teren greu accesibil. Astfel, primul lot, format din 12 mijloace de mobilitate terestră, a intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române. Acest lot face parte din completul de 50 de autospeciale marca Ford Ranger Double Cab Raptor, destinate supravegherii zonelor de frontieră, care vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de aproximativ 16 milioane lei, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă. Următoarele 38 de autovehicule urmează sa fie recepționate până la sfârşitul acestui an. Autovehiculele sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road pentru asigurarea capacităţii sporite de progresiune pe teren greu accesibil și în condiții meteo-climatice defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier, respectiv combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a postat pe pagina oficială de socializare un mesaj prin cara arată importanța securizării cât mai bune a frontierelor, în contextual în care , în cursul lunii septembrie, România va solicita din nous ă facă parte din Spațiul Schengen.
”12 autospeciale Ford de teren intră în dotarea Poliției de Frontieră.
Provocările actuale impun un grad de dotare adecvat misiunilor complexe pe care le îndeplinește Poliția de Frontieră. Iar din această perspectivă, Poliția de Frontieră este garantul integrității frontierelor naționale și a frontierei externe a UE.
Aceste autospecialele de supraveghere care intră în dotarea structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră vor sprijini misiunile acestei structuri, mai ales în zonele montane de graniță greu accesibile.
Cu ajutorul acestor echipamente moderne polițiștii de frontieră vor fi prezenți în acele locuri unde există vulnerabilități pentru a le contracara în mod ferm.
Cu cât crește capacitatea operațională de intervenție și nivelul de dotare a structurilor MAI, cu atât se câștigă la capitolul eficiență a misiunilor pe teren.
Poliția de Frontieră trebuie să țină pasul cu dinamica fenomenelor infracționale, cu diversificarea metodelor de acțiune și să aibă o putere de adaptare și de reacție crescute.
Îi incurajez să fie la fel de angajați în implementarea unui portofoliu consistent de proiecte de dezvoltare și modernizare a infrastructurii instituționale, precum și în efortul de creștere a gradului de dotare cu echipamente de ultimă generație.
De pe urma inițiativelor și parteneriatelor orientate spre dezvoltare are de câștigat nu doar o instituție, ci România întreagă.
Felicitări echipei de proiect și partenerului principal Ford România! Continuați să dezvoltați cât mai multe proiecte de investiții care să îmbunătățească capacitatea de intervenție a structurilor MAI.”