Oţetul de mere este un produs foarte popular cu numeroase beneficii asupra organismului și nu numai.
Beneficiile acestiu aliment banal, la prima vedere, oțetul de mere sunt multiple și vizează numeroase utilizări.
Astfel, oțetul de mere poate fi utilizat în scopul de a reduce glicemia, pentru pierderea în greutate, pentru conservarea alimentelor dar și pentru curățenie.
Studiile arată că acidul acetic poate fi folosit ca un instrument pentru a ajuta oamenii să scadă glicemia. Un studiu clinic din 2019 a constatat „o scădere cu 10 puncte a concentraţiilor de glucoză în repaus alimentar”, a spus Johnston Carol, dietetician, potrivit CNN
O altă utilizare populară a oţetului de mere este în regimul alimentar pentru scăderea în greutate. Cel mai citat studiu a fost realizat cu 175 de subiecţi japonezi supraponderali, dar sănătoşi. Tratamentul de 12 săptămâni a produs o greutate corporală mai mică.Utilizarea cidrului de mere combinat cu o dietă sănătoasă, porţii reduse şi exerciţii fizice ar putea fi de ajutor, conform dieteticianul Lisa Drayer.
Utilizat timp de secole pentru conservarea produselor alimentare, cum ar fi murăturile, oţetul a devenit un conservant natural şi pentru produsele procesate din carne.Oţetul de mere este este utilizat şi pentru spălarea alimentelor, pentru a reduce bacteriile sau virusurile de pe suprafaţa fructelor şi legumelor.
Datorită proprietăţilor antimicrobiene ale oţetului de mere, acesta este adesea folosit ca un produs de curăţare natural pentru casă. Acesta este eficient împotriva mucegaiului, dar potrivit Institutului de Cercetare a Pesticidelor, la fel de eficiente sunt şi sarea, sucul de lămâie, peroxidul de hidrogen, uleiul de arbore de ceai şi bicarbonatul de sodiu. Oţetul de mere este biodegradabil şi, datorită pH-ului său scăzut, este excelent împotriva murdăriei alcaline, cum ar fi depunerile de calcar.
Iată așadar că un aliment pe care mulți dintre noi îl consider pur și simplu balan poate fi utilizat în numeroase domenii și cu multiple beneficii.