Peste 4.500 de tablete sunt așteptate să ajungă zilele următoare în județul Sălaj. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că în această săptămână și în săptămâna următoare, în întreaga țară vor fi livrate peste 190.000 de astfel de dispozitive pentru desfășurarea orelor online.
O primă tranșă, de peste 80.000 de tablete, va ajunge în județele țării până la finalul acestei săptămâni, spune ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Pentru cea de-a doua tranșă, livrarea va începe luni, 16 noiembrie. În județul Sălaj sunt așteptate peste 4.500 de tablete.
„În toată această perioadă, pe lângă achiziţiile pe care Ministerul Educaţiei le-a realizat prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, şi autorităţile publice locale s-au implicat şi avem proiecte depuse la Ministerul Fondurilor Europene pentru a deconta banii pe care i-au cheltuit primarii în momentul în care au achiziţionat dispozitive electronice pentru elevi. Așadar, s-a îmbunătăţit considerabil situaţia de la momentul la care am început anul şcolar. Până la finalul acestei săptămâni vor fi livrate toate cele 82.000 de tablete care au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei. De asemenea, de luni începe distribuţia pentru lotul al doilea, vorbim despre 108.800 de tablete”, a spus Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă.
Oficialul a menţionat că le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să mai facă un inventar al necesarului de tablete.
„Am avut videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, în care le-am solicitat să mai facă încă un inventar, pentru că, pe zi ce trece, avem alte şi alte date la Ministerul Educaţiei. După cum bine ştiţi, le-am solicitat să facă un plan de intervenţie la nivel local pe fiecare unitate de învăţământ. La asta se lucrează acum”, a afirmat Monica Anisie.
Monica Anisie a menţionat că au fost efectuate activităţi de inspecţie şcolară privind desfăşurarea cursurilor online, amintind că au fost şi inspectorate şcolare care au luat măsuri în raport cu modalitatea în care se desfăşoară activitatea didactică în sistem online, iar unele au fost „destul de drastice”. În acest sens, a dat exemplul județului Dâmboviţa, unde unui cadru didactic i-a fost desfăcut contractul muncă pentru că nu a acceptat să participe la activităţile didactice desfăşurate în online.