Festivalul-concurs național „Petale-n vânt”, reprezentând activitatea principală din cadrul Proiectului educațional de voluntariat „Petale-n vânt”, inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale cofinanțate de Ministerului Educației, s-a desfășurat în perioada 26-27 mai la Zalău. Concursul național a avut participanți din 20 de județe ale țării.
Festivalul-concurs național „Petale-n vânt”, pornit la inițiativa unor profesori inimoși din Sălaj, a ajuns la ediția cu numărul șapte, reușind să stârnească interesul unui număr de peste 100 de instituții de învățământ și peste 10000 de elevi.
Festivalul-concurs este coordonat de Colegiul Național „Silvania” Zalău , avându-i ca principali parteneri pe Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliului Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă Sălaj, și alți parteneri.
A ajuns la ediția a VII-a , concursul național s-a desfășurat cu mare succes și în acest an școlar , în cele peste 20 de județe participante. Numărul mare de elevi implicați arată, încă o dată, interesul acestora .
Curtea Colegiului Național „Silvania” din Zalău a găzduit atelierele handmade organizate sub coordonarea d-nei prof Deac Paula. Au fost alături de de organizatori Asociatia 2B Sports cu jocuri sportive, prof Ilyeș Andrea cu experimente, iar prin intermediul ADI ”Țara Silvaniei” a fost adus meșterul popular local Mangau Ioan .
Concursul național a avut loc la” Sala Transilvania” a municipiului Zalău, iar câștigătorii din acest an sunt: Premiul I și Trofeul „Petale-n vânt” – echipajul din județul Dolj, Premiul al II-lea – echipajul județului Suceava, Premiul al III-lea – echipajul județului Sălaj, iar mențiune a obținut echipajul județului Maramureș.
În semn de mulțumire pentru toți copiii care s-au implicat în proiect, dar nu numai, organizatorii au pregătit jocuri distractive, concursuri, ateliere creative, jocuri sportive și multe alte surprize, în sala de sport și în curtea Colegiului Național „Silvania” Zalău.
Suma donată prin proiect, la nivel național, a ajuns la un nou record. Beneficiarul pentru județul Sălaj este Asociația „Inimioare Fericite” din Bobota, suma depășind 52000 lei.