Primăria Zalău a fost beneficiara unor importante sume de bani pentru investiții, o parte din acestea provenind din finanțări europene, iar o altă parte , la fel de importantă, provenind din programe de dezvoltare susținute de Guvernul României.
Una din investițiile susținute de Guvernul României în municipiul Zalău ,prin programul național de dezvoltare locală ,este reabilitatea traseului de drum aferent străzii 22 Decembrie 1989, lucrare cu o valoare totală de 10 milioane lei, din care peste 6.770.000 provenind din fonduri alocate de Guvernul României.
Investiția a fost demarată în anul 2018, iar termenul inițial de finalizare a lucrărilor era de 12 luni.
Astfel, la data de 11 august 2018 au fost demarate lucrările de reabilitare a străzii 22 Decembrie 1989, iar în luna august 2019 aceste lucrări ar fi trebuit să fie finalizate, conform contractului de execuție încheiat între municipalitate și firma constructoare.
Din păcate însă, lucrurile nu stau așa, iar azi, la aproape doi ani de la demararea lucrărilor, termenul de finalizare a acestora pare a fi unul foarte îndepărtat.
Între timp, pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Zalău, cresc buruienile în trotuarele noi, o parte finalizate, cea mai mare parte nu, iar investiția făcută nu pare să corespundă foarte bine cu nevoile cetățenilor. Segmentul de drum s-a îngustat considerabil, iar trotuarele au căpătat o formă nu tocmai definită. Însă, până una-alta, dacă ești riveran al acestei străzi și îți vine cumva ideea deloc câștigătoare de a te deplasa pe trotuarele începute acum doi ani și lăsate de izbeliște, ai șansa, și nu doar ” o dată în viață ” ci zilnic,de a te impiedica de buștenii rămași în urma tăierii copacilor, de a te impiedica în buruienile crescute prin trotuar, de a colecta căpușe de la vegetația de pe marginea trotuarelor, de a te împiedica de capetele de țeavă lăsate de constructori…pentru știu ei ce !
Asta așa, să fie punctată lucrarea ! Putem , totuși, afla și noi pe când finalizată ?
Că Guvernul a dat banii, de plătit au fost plătiți,atunci care este motivul pentru care beneficiem de piste de bicicliști finalizate în stâlpi sau copaci și de buruieni ce își permit să crească, culmea tupeului, tocmai în investiția bifată de edili ?
Poate cetățenii care au îndurat o lungă perioadă de timp praful,mizeria, zgomotul și imposibilitatea de a ajunge la locuințele lor cu mijloace auto, ar avea dreptul să știe: pe când lucrarea finalizată și recepționată ? De ce deschid edilii noștri șantiere noi, cu aceeași firmă constructoare, fără a finaliza lucrările începute?
De ce nu protejeză investiția pe care au făcut-o ?