Daniel Ghiță și Ștefan Popescu au depus la Senat o propunere legislativă de modificare a Legii Sportului 69/200, și au cerut pentru aceasta o procedură de urgență. Principala solicitare a acestora este ca banii dați de primării structurilor sportive proprii, să fie destinați sportului de masă.
Daniel Ghiță și Ștefan Popescu au depus la Senat o propunere legislativă de modificare a Legii Sportului 69/2000.
Ștefan Popescu a explicat care este procesul pe care proiectul legislativ îl va parcurge pentru aprobare: „Daniel Ghiță a cerut procedură de urgență și intră în parcurs. Proiectul e făcut de mine. Am văzut că s-a trimis către avize. Pentru această modificare trebuie să dea aviz Consiliul Legislativ, Consiliul Concurenței, Consiliul Economico-Social și Guvernul. Termenele sunt între 10 zile lucrătoare și 30 de zile.A fost depus pe data de 24 septembrie și au la dispoziție 45 de zile. Deci ar trebuie ca propunerea legislativă să ajungă să fie votată undeva pe la mijlocul lunii noiembrie. Pot apărea și amendamente, care trebuie discutate și votate. Dacă trece, merge mai departe la Camera Deputaților”.
Ștefan Popescu face acuzații extrem de grave și cere excluderea din competiții a tuturor cluburilor de drept public, în frunte cu CSA Steaua București și CS Dinamo: „Legea asta e făcută să fie pusă în acord cu recursul în interesul legii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ei evident că nu vor să o pună în aplicare pentru că dispare robinetul cu bani. Adică trebuie date afară cluburile de drept public din federații și asta nu se dorește pentru că sunt federații care o să se desființeze și una dintre ele este Federația Română de Canotaj.”
Ștefan Popescu este convins că propunerea legislativă va primi aviz pozitiv la Senat: „Instanțele de judecată au început să îl pună în aplicare. A fost federația de fotbal, de box, de scrimă, care le-au respins cererile de modificări ale actelor constitutive, că au vrut să înscrie cluburile de drept public în registrul de evidență de la tribunale. Le-au spus să respecte Ordonanța 26/2000. Deci nu o să aibă încotro. Astea sunt cazuri de nulități absolute, pentru că au băgat cluburile de drept public și ele acum au devenit ilicite. Oricine le poate cere dizolvarea. Își asumă cineva chestiunea asta?”.
Nici Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu scapă de Ștefan Popescu și Daniel Ghiță: „Una dintre propuneri e să scoată Comitetul Olimpic Sportiv Român din textul Legii Sportului pentru că este neconstituțional, se încalcă principiul de bază, separarea puterilor în stat. El funcționează în baza unei hotărâri de Guvern, nu poți să vii să îl impui prin lege. Articolul 1, aliniatul 4 din Constituția României. Încă o dată, dacă propunerea va fi respinsă, vor începe să fie dizolvate federații ”a mai precizat Ștefan Popescu pentru Fantik .
Problema reală a sportului românesc este aceea că , din păcate, pe banii publici nu sunt promovați sportivii români. Iar baza de selecție a acestora, spre deosebire de alte state, în România dispare în mod accelerat. Motivul? Lipsa de susținere a sportului de masa, lipsa de susținere a Cluburilor Școlare, lipsa de interes real pentru viitorii sportive ai României.
Și, nu în ultimul rând, nerespectarea Legii. Este și cazul Consiliului Local Zalău și al Primăriei Municipiului Zalău, care refuză în continuare să respecte Legea, astfel că refuză să aloce 30% din sumele cu care finanțează activitățile sportive, așa cum este prevăzut de legislația în vigoare, către cluburile pentru copii și tineret. Iar banii zălăuanilor, se plimbă prin țări exotice, pentru a plăti componenții echipelor de volei și fotbal pe care Primăria Zalău le gestionează.