Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a acceptat ca vicecampioana României la handbal feminin, CS Rapid Bucureşti, să joace în ediţia 2023-2024 a Ligii Campionilor, alături de campioana României, CSM Bucureşti, a anunţat forul continental,pe site-ul său oficial.
Rapid va juca în Champions League. Avem două echipe în cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe continent Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a acceptat ca vicecampioana României la handbal feminin, CS Rapid Bucureşti, să joace în ediţia 2023-2024 a Ligii Campionilor, alături de campioana României, CSM Bucureşti, a anunţat forul continental,pe site-ul său oficial. Rapid București a fost invitată să joace în grupele Ligii Campionilor, așa cum s-a întâmplat în privința altor șase echipe: Ikast Håndbold (Danemarca) , Brest Bretagne Handball (Franța), DVSC Schaeffler (Ungaria), FTC Rail-Cargo Hungaria (Ungaria), MKS Zaglebie Lubin (Polonia) și IK Sävehof (Suedia).Este pentru al doilea an consecutiv în care Rapid evoluează în cea mai tare competiție intercluburi din handbalul european. Anul trecut, formația „alb-vișinie” a prins biletul din postura de campioană a României. A ajuns până în sferturi de finală de unde a fost eliminată de Vipers, ulterior campioană. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc marți, 27 iunie, la Viena, iar cele 16 echipe vor fi împărțite în două grupe a câte opt.
De asemenea, cererile unor echipe, precum Lokomotiva Zagreb (Croația), Neptunes de Nantes (Franța), Sola HK, Storhamar Handball Elite (Norvegia) și Kastamonu Belediyesi GSK (Türkiye) nu au fost aprobate de EHF. Prima etapă din Liga Campionilor la handbal feminin va avea loc în weekend-ul 9-10 septembrie 2023.
Din cauza faptului că Sala Polivalentă din București intră în reparații în luna ianuarie, cel mai probabil rapidistele vor juca pe teren propriu la Mioveni.În Liga Europeană, țara noastră va fi reprezentată de CSM Târgu Jiu, Gloria Bistrița-Năsăud și Dunărea Brăila.
Dinamo București nu va evolua în sezonul viitor al Ligii Campionilor deoarece nu a primit invitație din partea EHF pentru a juca în cea mai tare competiție europeană intercluburi.
Pentru EHF nu au mai contat unele criterii din trecut: rezultatele din anul precedent, audiența, spectacolul suporterilor și impactul pe care l-a avut Dinamo comparativ cu HC Zagreb în competiție. Din păcate, conducerea EHF nu a dat publicității motivele pentru care unele formații au primit wild-card, iar celelalte au fost respinse.
„Nu cred că problema sportului românesc stă în acest wild-card. Proiectul lui Dinamo va merge înainte! Noi am făcut un proiect pe bătaie lungă, în care să avem un sistem, o academie performantă coordonată tot de Xavi Pascual, care va continua, să aducem modele de jucători în România, care să fie o sursă inspirațională pentru români, pentru tineri, să aibă ce să învețe. O să încercăm să ajungem în fazele superioare din EHF European League. Din punctul meu de vedere, cred că putem să înțelegm că sportul nu este doar despre rezultate și valoare. El este un ansamblu compus din marketing, care cuprinde zona de vizibilitate, de parteneri. Sunt mult mai multe aspecte, iar infrastructura este un alt element foarte important. Și abia pe urmă putem să spunem despre componența echipei, valoare, antrenori și rezultate”, a punctat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo