Echipa Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” din Zalău, formată din elevii Taloș George, Mesesan Raul și Grecu Darius au cîștigat premiul I la concursul ROBOTELIER.Elevii au fost îndrumați de către profesorii Florica Perneș Stoica și Szilágyi Miklós Attila.
Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, prin cercul de inginerie electrică ROBOTELIER, a organizat cea de-a patra ediție a ElectroCamp, un concurs național destinat elevilor de liceu.
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a premiat tinerii pasionați de ingineria electrică în cadrul concursului național ElectroCamp.
Concursul a avut loc în două etape: prima etapă, programată în perioada 29-30 martie 2025, s-a desfășurat la sediul UTCN din Str. George Barițiu nr. 4-6 și a inclus sesiuni de formare teoretică și practică. A doua etapă, desfășurată pe 12 aprilie 2025, a constat în prezentarea și evaluarea proiectelor realizate de participanți.
Evenimentul și-a propuns să stimuleze interesul tinerilor pentru ingineria electrică și să le ofere ocazia de a-și dezvolta competențele practice prin soluții inovatoare. În competiție s-au putut înscrie elevii din clasele a XI-a și a XII-a.
Concursul a pus accent pe utilizarea platformei ARDUINO, o tehnologie bazată pe microcontrolere, folosită pentru dezvoltarea de aplicații electrice inovative. Participanții au învățat să implementeze proiecte tehnice adaptate provocărilor actuale și au avut acces la sesiuni de training susținute de cadre didactice și studenți ai Facultății de Inginerie Electrică.
Echipa Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” din Zalău, formată din elevii Taloș George , Mesesan Raul și Grecu Darius au cîștigat premiul I la concursul ROBOTELIER. Elevii au fost îndrumați de către profesorii Florica Perneș Stoica și Szilágyi Miklós Attila. Elevii participanți au reușit să realizeze proiectul cu tema propusă, line follower din KIT-ul pus la dispoziție de organizatori.
Participanții care au reușit să obțină locurile I, II, III și mențiuni vor putea fi admiși la Facultatea de Inginerie Electrică fără concurs de admitere, cu condiția să obțină o medie de minimum 7.50 la bacalaureat, conform Regulamentului de admitere al Facultății de Inginerie Electrică.
Participarea elevilor de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău, la acest nivel, confirmă încă o data calitatea învățământului tehnologic și implicarea activă a cadrelor didactice din această instituție de învățământ.