Energia verde este un pilon de bază într-o economie sustenabilă. România are în lucru capacităţi de producţie energetică de 700 de MW.
Companiile din România investesc tot mai mult în tehnologii de ultimă generație menite să reducă impactul asupra mediului, în special în domeniul infrastructurii. Tendința este una clară: dezvoltarea sustenabilă devine o prioritate, iar inovația joacă un rol esențial în acest proces. Lideri din diverse sectoare ale economiei au explicat care este cheia pentru dezvoltarea economică la Conferința națională RO 3.0 „Smart solutions for tomorrow. Sustenabilitate și responsabilitate – căi sigure pentru o dezvoltare durabilă și prosperă”.
Energia verde este un pilon de bază într-o economie sustenabilă. În paralel, se dezvoltă soluții de stocare a energiei.
„Finalmente, țara asta are 700 de megawați în lucru, hidrocentrale cu grad de execuție de 70 până la 98% în care a investit peste 11 miliarde de lei și pe care este datoare să le termine. Sigur, sunt și proiecte în care, tocmai datorită sau din cauza, depinde cum privim standardul de mediu, am ajustat proiectele respective pentru a respecta și standarde de mediu. Dar să producem și energie. Și e cazul de la Răstoița,” a spus Ministrul Energiei Sebastian Burduja în timpul conferinţei.
În ultimii ani, sectorul energiei şi al gazelor naturale a fost afectat de diverse crize, din cauza situaţiei geopolitice. În tot acest timp, România a implementat măsuri pentru a-și crește capacitățile de producție în acest sector.
„Contăm la ora actuală foarte mult și vom conta și mai mult, pentru că în ultimii șapte-8 ani de zile s-a investit foarte mult în rețeaua de transport, cazări, atât în plan intern, cât și pe partea de interconectări. Am ajuns, după ultime locuri din Europa, să fim a patra companie din Europa care a dus la creșterea prestigiului țării,” a spus Ion Sterian, Director General Transgaz.
Principiile ecnomiei sustenabile şi importanţa energiei verzi au fost dezbătute în cadrul conferinţei RO 3.0 „Smart solutions for tomorrow. Sustenabilitate și responsabilitate – căi sigure pentru o dezvoltare durabilă”.