În 6 decembrie 2020, românii vor fi așteptați la rune, la cea de-a opta rundă de alegeri parlamentare de după anul 1989. Cetățenii cu drept de vot îi vor alege, cu această ocazie, pe cei peste 460 de parlamentari care să le reprezinte interesele. Sălăjenii vor trimite în Parlament doi senatori și patru deputați.
Numărul de deputaţi şi senatori care revin fiecărei circumscripţii electorale (judeţ) în urma alegerilor parlamentare se stabileşte în funcţie de populaţia fiecărui judeţ şi este prevăzut de lege. Pentru organizarea alegerilor se constituie circumscripţii electorale la nivelul celor 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Numărul total al circumscripţiilor electorale este, astfel, de 43. Sălajului îi revine circumscripția electorală 33.

În total, România are 465 de parlamentari, dintre care 136 senatori și 329 deputați. Numărul de mandate pentru Senat şi Camera Deputaţilor se determină prin raportarea numărului de locuitori al fiecărei circumscripţii electorale la normele de reprezentare (un deputat la 73.000 de locuitori la Cameră şi un senator la 168.000 de locuitori la Senat), la care se adaugă un mandat de senator, respectiv de deputat, pentru ceea ce depăşeşte jumătatea normei de reprezentare. Numărul mandatelor de senator dintr-o circumscripţie nu trebuie însă să fie mai mic de doi, în timp ce numărul mandatelor de deputat nu trebuie să fie mai mic de patru.
Cei mai mulți parlamentari îi revin Bucureștiului. Capitala are, mai exact, 13 senatori și 29 deputați. Apoi, în clasamentul județelor cu cel mai mare număr de parlamentari urmează Iași, cu 5 senatori și 12 deputați, și Constanța și Prahova, cu câte 5 senatori și 11 deputați.Sălajul intră în categoria județelor cu cele mai puţine mandate de parlamentari, mai precis doi senatori şi patru deputaţi.
Circumscripţiei electorale pentru cetăţenii români cu domiciliul în afara ţării, nr. 43, îi revin două mandate de senator şi 4 de deputaţi.