Administrația Fondului de Mediu a aprobat lista cu cei 49.311 de beneficiari ai programului ”Casa Verde Fotovoltaice 2023” – persoane fizice, programul prin care românii pot primi până la 20.000 de lei de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice.
S-a aprobat lista beneficiarilor din programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”. Lista celor 49.311 beneficiari ai programului „Casa Verde Fotovoltaice 2023” – persoane fizice a fost aprobată de către Administrația Fondului pentru Mediu. Informația a fost furnizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
„Așa cum am promis săptămâna trecută, astăzi, a fost aprobată de către Administrația Fondului pentru Mediu o listă cu 49.331 de beneficiari ai Programului Casa Verde Fotovoltaice – persoane fizice care depuseseră dosarele în sesiunea 2023. În acest moment, instalatorii pot demara procedurile de instalare a panourilor fotovoltaice pentru toate persoanele fizice care au fost declarate eligibile. Avem un buget record de 2 miliarde de lei și ne dorim pentru 2024 condiții mai flexibile de participare care să îl facă mai accesibil și să permită mai multor persoane să se alăture inițiativei de producție de energie verde”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, într-un comunicat de presă transmis, luni.
În același timp, în cadrul programului „Stații de reîncărcare cu putere normală”, a fost făcută publică o nouă listă. Ea include 76 de dosare acceptate în valoare de 75.031.547,49 lei. De asemenea, în Programul de realizare a pistelor pentru biciclete au fost acceptate 59 de dosare, în sumă totală de 353.773.767,09 lei.
Listele cu dosarele acceptate în cadrul acestor programe sunt disponibile pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, în secțiunile dedicate. Programul Casa Verde oferă finanțare de 20.000 de lei per proiect pentru instalarea de panouri fotovoltaice.
Programul „Casa Verde” de anul trecut a fost suspendat din septembrie până în decembrie 2023, în urma unei contestații în justiție depusă de o firmă de instalare. Aceasta reclama că a fost exclusă de pe lista instalatorilor prin nerespectarea procedurilor.
În noiembrie, compania care a contestat procedura de validare a fost de acord să renunțe la proces dacă se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor.
Odată cu noua sesiune de validare, societatea a renunțat la procesul intentat Administrației Fondului de Mediu.