După ce ți-ai îndeplinit visul de a-ți extinde apartamentul prin închiderea balconului, urmează etapa în care amenajezi spațiul nou creat. Pentru ca acesta să aibă atât un caracter util cât și un design plăcut, trebuie să-l amenajezi cât mai practic și cu bun gust. Acest două obiective pot fi atinse prin alegerea corectă a pieselor de mobilier și a elementelor decorative.
Află ce anume trebuie să incluzi în amenajarea balconului închis
1.Spații de depozitare
Acest compartiment poate fi valorificat pentru stocarea diverselor obiecte sezoniere, pe care nu le folosești des sau pe tot parcursul anului. Astfel, vei reuși să obții mai mult spațiu în camerele pe care le folosești zi de zi: dormitor, living sau bucătărie. Prin urmare, adaugă unul sau două corpuri care să depoziteze haine de iarnă, vase sau ustensile. O variantă care îți oferă flexibilitate o reprezintă mesele gheridon multifuncționale de la Homelux, în care poți ține diverse obiecte și, în același timp, o poți utiliza ca sprijin în servirea băuturilor sau a felurilor de mâncare.
2.Rafturi
De obicei, balcoanele au o suprafață relativ mică. De aceea, încearcă să gândești creativ și să folosești orice oportunitate ai la îndemână. În acest caz, experții recomandă să folosești și depozitarea pe verticală. Acest lucru este posibil cu ajutorul rafturilor. Acestea sunt potrivite pentru a susține atât obiecte utile, cât și elemente decorative, precum plantele. Poate fi vorba despre flori, dar și despre ierburi și condimente.
3.Perdele
Cu ajutorul acestora, vei reuși să transformi spațiul într-unul mai primitor. Ele te protejează de lumina puternică și dau un aer cald încăperii. Avantajul lor este că nu ocupă spațiu aproape deloc și sunt o adiție ornamentală excelentă. Dacă nu ești hotărât ce culoare să alegi, poți aplica principiile cromoterapiei în designul interior și apoi să te bucuri de efectele benefice ale acesteia. Alege o textură parțial opacă care să blocheze razele de lumină, fără să creeze întuneric total.
4.Covor pufos
La fel ca perdelele, covorul încălzește ambianța și oferă confort termic. Nu trebuie să privești balconul doar ca pe un spațiu utilitar, ci și ca pe unul în care îți face plăcere să petreci timp. Pentru ca efectul să fie cel așteptat, alege un covor care să acopere întreaga podea, iar astfel balconul va părea o prelungire a camerei de care este atașat.
5.Fotoliu sau bean bag
Un spațiu cozy are neapărat un fotoliu confortabil în care să poți sta după o zi lungă și obositoare la muncă. Dacă dimensiunile balconului îți permit, apelează la unul normal, cu spătar și tapițerie, pentru a te bucura de confort la cel mai înalt grad. Pentru spațiile reduse, există varianta bean bag-urilor, care pot fi așezate pe jos și au dimensiuni reduse, fiind și foarte comode, în același timp.
Pentru a înțelege mai bine cum să abordezi amenajarea balconului, consultă surse de inspirație din zona designului interior, precum revistele sau site-urile de specialitate. Pentru rezultate ideale, te poți sfătui și cu un decorator profesionist și oferă apartamentului tău un suflu nou!
Sursa foto: unsplash.com