CAMPANIA R.I.S.C. – „Siguranța nu e un joc de noroc!”, este o campanie de educare publică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul E-On România și DelGaz Grid. Această acțiune se înscrie în calendarul parteneriatul „Împreună pentru Siguranță”. Obiectivul principal este reducerea numărului incidentelor precum incendii și explozii la locuințele cetățenilor.
CAMPANIA R.I.S.C. – „Siguranța nu e un joc de noroc!”, este o campanie de educare publică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul E-On România și DelGaz Grid. Această acțiune se înscrie în calendarul parteneriatul „Împreună pentru Siguranță”. Obiectivul principal este reducerea numărului incidentelor (incendii și explozii) la locuințele cetățenilor.
Din 16 noiembrie 2017, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, E-on România și DelGaz Grid au convenit pentru prelungirea parteneriatul „Împreună pentru Siguranță”. Cu această ocazie a fost lansată pagina de Facebook RomâniaSigură urmărindu-se ca domeniul social media să devină un motor important în informarea cetățeanului.
Pentru evitarea unor situaţii neplăcute și pentru a fi în siguranță în căminul propriu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al județului Sălaj vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire: Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie; În podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile; Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale acoperişului (grinzi, astereală şi alte asemenea); Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile. Asigurați, cel puțin o dată pe an, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece, controlul instalațiilor și al sistemelor de încălzire, în vederea înlăturării defecțiunilor și asigurării funcționării la parametri normali; Se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate.