Contractul pentru noul stadion Dinamo a ajuns la stadiul de semnare. Astfel, sarcina ridicării și demolării arenei va aparține companiei de construcții Bog’Art, firmă care a câștigat licitația în primă fază.
MIS Group, firma din Bistrița care a contestat în primă fază câștigarea licitației, avea un termen de zece zile pentru a face recurs la Curtea de Apel. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că cei care au câștigat, oficial, proiectul sunt Bog’Art SRL, ACI Cluj SA, Dico și Țigănaș Biroul de Proiectare SRL și UTI Construction and Facility Management SA.
„Întrucât a expirat termenul legal și MIS Grup nu a exercitat calea recursului la Curtea de Apel, hotărârea CNSC de respingere a contestației cu privire la decizia de neconformare a ofertei lor depusă in cadrul licitației pe care CNI a desfășurat-o pentru atribuirea contractului construcției «Arenei Multifuncționale Dinamo» a rămas definitivă.Astfel, constructorul desemnat câștigător de comisia CNI este asocierea Bog’Art (lider), Dico și Țigănaș birou de proiectare, ACI Cluj, UTI Construction and Facility Management. În zilele următoare CNI va semna oficial contractul și apoi va emite ordinul de începere lucrări. Mult succes tuturor celor ce din acest moment devin responsabili de finalizarea în termenul contractual a complexului sportiv atât de necesar celui mai important, glorios si medaliat Club Sportiv al României: Dinamo București!”, se arată pe pagina de socializare.
Costul estimat al lucrărilor este de 580 de milioane de RON fără TVA, 116,5 milioane de euro la cursul curent, și va fi acoperit de Ministerul Dezvoltării.
Stadionul din noul complex va avea o capacitate de 25.000 de locuri, spații de cazare și cantină pentru sportivi, săli de antrenament pentru multiple discipline sportive, centru de recuperare pentru sportivi și spațiu expozițional.
Durata contractului va fi de 92 de luni, împărțită pe 3 segmente: 7 luni proiectare, 25 luni execuție, 60 luni garanție. Stadionul va avea 25.000 locuri, va îndeplini nivelul 4 de acreditare UEFA, iar dimensiunile terenului, destinat fotbalului și rugby-ului, vor fi de 105×68 m. Suprafața totală a arenei: 66.716 mp.
În portofoliul firmei Bog’Art se regăsesc aeroporturile din Sibiu, Braşov, Cluj şi Bucureşti-Băneasa, și alte construcții.