Baza pentru un set normal de masă și o creștere a animalelor este hrănirea corectă a oilor. Consumul de animale trebuie să fie echilibrat, alegerea modului său depinde de mulți factori. Este luată în considerare faptul că oile sunt consumate în funcție de sezon, categoria de vârstă și obiectivele cultivării lor.
Dieta oilor este aproape complet compusă din alimente vegetale, deoarece sunt erbivore. O parte semnificativă a timpului se cheltuiește pe pășunatul și furajele pe hrana piciorului, în timpul acestei perioade, animalele practic nu necesită aditivi suplimentari de hrană. Pentru dezvoltarea completă a tinerilor indivizi și creșterea animalelor, este necesar să se includă multe produse, diferite în dietă, la momente diferite.
Partea principală a dietei oilor este hrana suculentă. Există mai multe dintre ele: Iarba-nu numai lăstari tineri și suculenți, ci și ierburi grosiere, cum ar fi spini, buruieni și chiar ramuri subțiri ale copacilor. Când pășunatul este selectat, crescătorii preferă zonele uscate, deoarece pajiștile de combustibil și mlaștinile scade sunt puțin și nu sunt prea potrivite pentru oi. Masa verde proaspătă este foarte hrănitoare, dar în a doua jumătate a verii, ea pierde unele dintre proprietățile sale valoroase, astfel încât animalele încep să recupereze verdele de cereale, de exemplu, secară, ovăz, porumb sau lăstari de grâu de toamnă, fasole.
Silozul-această hrană de oaie este mâncată cu o vânătoare specială, este puțin inferioară în iarba nutrițională. Mai ales o grămadă de porumb bine amestecată cu furaje nepoliticoase și sanie de fasole. Rata zilnică pentru oi este de până la 4 kg.
Rădăcini. Legumele sunt o sursă excelentă de vitamine și fibre, în plus, este o delicatețe preferată a oilor. Cea mai bună hrană este sfecla de alimentare și morcovii. Acestea contribuie la îmbunătățirea digestiei animalelor și posibilitatea rezistenței lor la infecții. Pe zi este recomandabil să renunți la 4 kg de astfel de feed-uri.
Furajele suculente sunt ceea ce oile mănâncă în perioadele cele mai favorabile pentru a alimenta greutatea corporală. O atenție deosebită este acordată calității lor, deoarece trebuie să fiți mulțumiți de animale în toate perioadele anului. Ingredientele rămase sunt folosite ca hrănire.
Hrana dură ocupă, de asemenea, o parte destul de mare a hrănirii de ovine, în special în timpul iernii: Paie. Nu este de dorit să se utilizeze acest tip de furaje, dar este adesea inclus în dieta de hrănire a oilor adulte din cauza necesității, dar doza zilnică nu trebuie să depășească 2,5 kg. Tinerii pot fi, de asemenea, administrați la paie, dar în cantități semnificativ mai mici, până la 1 kg. Cel mai bine este să utilizați plante de fasole de paie, ovăz, mei și orz. Fân. Diferențele de cea mai înaltă calitate în perioada de înflorire, trifoi, alfalfa, mazăre. Acestea au proprietăți nutriționale valoroase, există și multe elemente necesare în compoziția lor. Fânul este baza hrănirii oilor în perioada de blocare. Fiecare persoană adultă ar trebui să mănânce 2-4 kg de astfel de hrană în fiecare zi.
Pentru oi cele mai bune feed-uri sunt concentrate, dar uneori este imposibil să se efectueze hrănirea completă a animalelor, deoarece au un cost ridicat. Acestea includ: cereale, cum ar fi grâu, orz și ovăz; leguminoase; tărâţe; floarea-soarelui sau tort de soia; boabe de porumb; furaje combinate, concepute special pentru oi. Acestea sunt extrem de bogate în proteine, grăsimi și amidon, deci este necesar să se efectueze hrănirea de oi cel puțin în cantitatea de 100-150 de grame pe oi și până la 600 de grame pe zi. Părțile compozite ale dietei sunt combinate în diferite proporții. Ratele de hrănire ale oilor ar trebui să fie fără probleme pentru fiecare individ din starea sa. O atenție deosebită este acordată modului de hrănire a oilor și tinerilor gravide. Pentru a compila o nutriție completă, merită să luați în considerare toți factorii care afectează separat dieta.
În sezonul cald, verdele proaspăt ar trebui să fie de cel puțin 85% din dieta zilnică a oilor. În plus, animalele sunt administrate unui kilogram de fân pe o particularitate, aproximativ 200 de grame de hrană concentrată și sare.