Atunci când ai un copil mic toate lucrurile din casă pot părea nişte obstacole menite să îl rănească. Pentru că cei mici sunt de obicei foarte curioşi şi nu poţi controla fiecare pas pe care îl fac este important să te asiguri că nu ai foarte multe elemente periculoase în jurul lor. În acest sens trebuie să îți iei un set de măsuri, pentru a-l menţine pe cel mic mereu în siguranţă, chiar şi atunci când nu eşti lângă el.
Vezi top 3 sfaturi pentru protejarea copiilor de pericolele din casă:
Acoperă colţurile pieselor de mobilier
Mobilierul din casă este principala sursă de accidentare a celui mic. Sunt suficiente doar câteva secunde de lipsă de atenţie din partea ta pentru a se întâmpla nişte accidente nedorite care să pună în pericol starea de sănătate a copilului. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că acoperi colţurile ascuţile ale mobilierului, în special cel din partea de jos a camerei, la care poate ajunge cel mic, cu nişte protecţii din plasic. Se găsesc foarte uşor, sunt transparente şi te pot scuti de nişte evenimente neplăcute cu brio.
Pune camere de supraveghere în casă
Chiar dacă eşti acasă şi ai grijă de copilul tău, nu poţi fii în permanenţă cu ochii pe el, aşa că pentru a rezolva uşor acest lucru poţi instala camere în încăperile unde consideri tu necesar. Încearcă să te gândeşti unde îl mai laşi pe cel mic singur să se joace, astfel tu să îţi poţi rezolva şi alte treburi casnice, dar şi să ai şi acces la imagini cu el pentru a putea să îl urmăreşti. O soluţie foarte accesibilă şi practică este aceea a unui kit de supraveghere de la Atu Tech, întrucât cu ajutorul unui astfel de kit poţi echipa întreaga casă cu camere, pentru a vedea rapid şi de oriunde ce face copilul tău şi unde se află.
Închide uşile şi ferestrele
Ştiu că pare ceva foarte banal, dar este esenţial să închizi uşile după tine, mai ales în cazul încăperilor unde nu ai vrea să intre cel mic. Chiar şi uşa de la intrare trebuie mereu închisă cu cheia. Iar în cazul ferestrelor aceste pot rămâne rabatate dacă vrei să aeriseşti, asta dacă cel mic nu ajunge la sistemul de deschidere sau nu ştie să îl folosească. Există şi sisteme special create pentru a-i împiedica pe cei mici să deschidă accidental uşile sau ferestrele. Dacă vezi că există o curiozitate din partea copilul, poţi încerca să cauţi astfel de sisteme, pentru a-ţi lua nişte măsuri de siguranţă extra.
Aşadar, viaţa cu un copil mic nu este doar lapte şi miere. Aceasta implică multe responsabilităţi, pentru că ai o viaţă de om în mâinile tale. Iar cei mici pot fi destul de curioşi şi sprinteni, vrând să descopere tot. Tocmai de aceea trebuie să fii mereu cu un pas înaintea lui şi să securizezi casa, pentru a face din acest parcurs al lui unul sigur, lipsit de pericole şi obstacole ce pot dăuna sănătăţii lui.
Sursă foto: pexels.com
Material semnat de seocupcake