Acum, deoarece copilul a trecut de primul an de viață, se poate bucura de savoarea multor alimente. În plus, pentru că este într-o perioadă în care apar modificări fizice și psihomotorii, este nevoie cu atât mai mult de o hrană consistentă și sănătoasă.
Ușor-ușor, cel mic poate să ia masa împreună cu întreaga familie. Astfel descoperă și gustă cu încredere din diversele alimente. Pentru a sta cât mai confortabil este foarte util un scaun de masă, care se ajustează pentru a fi cât mai potrivit copilului și spațiului amenajat. Pentru siguranță, confort și pentru o experiență cât mai plăcută în bucătărie a copilului, poți achiziționa un scaun de masă Joie Mimzy 2 în 1, de pe babymatters.ro. Acesta se adaptează creșterii copilului, datorită posibilității de ajustare a înălțimii, a spătarului, a suportului pentru picioare și a tăviței. Dar, ce alimente îi punem micuțului pe tăviță?
Iată care sunt cele mai sănătoase 7 alimente pentru copilul tău!
- Iaurtul
Și după primul an de viață lactatele ocupă un loc important în alimentația copilului. Iaurtul este foarte benefic datorită culturilor lactice pe care le conține. Poate fi folosit la micul dejun, ca gustare sau chiar ca desert. Trebuie să avem grijă totuși să fie un iaurt care să nu conțină zahăr, iar dacă dorim să fie dulce, putem adăuga fructe sau miere.
- Legumele de diverse culori
Legumele se găsesc într-o varietate de culori, iar copilul trebuie să beneficieze de fiecare pentru că au calitățile lor. Legumele verzi sunt bogate în fibre și antioxidanți, conțin vitaminele C, E, K și mineralele calciu, magneziu, fier. Legumele roșii conțin licopen, un antioxidant foarte benefic. Legumele portocalii sunt contribuie la întărirea imunității, îl țin pe copil departe de răceli și viroze.
- Ouăle
Oul este alimentul minune, foarte complex. Conține majoritatea nutrienților necesari, concentrați într-o cantitate mică, așadar trebuie consumat cu regularitate.
- Fructele
Fructele sunt preferatele celor mici, pentru că sunt dulci și aromate. Este un lucru bun, mai ales că fructele sunt foarte bogate în vitamine, minerale și fibre. Există o mare varietate de fructe din care copilul poate consuma în funcție de preferințe sau de necesități.
- Cerealele
Cerealele sunt iubite de către cei mici, dar în special cele cu zahăr din păcate. Trebuie evitate aceste formule și trebuie alese cele simple de ovăz, porumb, grâu etc.
- Carnea slabă
Copiii au nevoie de carne în dieta lor, pentru o dezvoltare armonioasă. Aceasta este sățioasă, nutritivă și îmbogățită cu proteine, minerale importante, precum fier și zinc.
- Peștele
Consumul de pește contribuie semnificativ la dezvoltarea sistemului nervos al copilului și la sănătatea sistemului cardiovascular.
Așadar trebuie să creăm pentru copil un regim alimentar variat, din care să nu lipsească lactatele, fructele și legumele, cerealele, carnea și peștele. Fiecare are contribuția sa pentru o bună dezvoltate fizică și psiho-emoțională. Este important să verificăm termenul de garanție al produselor și să le alegem pe cele mai proaspete. Copilul va beneficia din plin de darurile naturii!
Poză de 9767269 pe Pixabay.com