Victor Pițurcă a anunțat că vrea să aducă oameni care să investească în proiectul celor de la CSA Steaua București. Fostul selecționer Victor Pițurcă este doar unul dintre membrii generației care în 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni care susține că CSA Steaua este singura entitate avizată să se bucure de acest succes.
Cu toate că mulți dintre fotbaliștii care au îmbrăcat tricoul roș-albastru de-a lungul timpului susțin că pentru ei FCSB este adevărata Steaua, deoarece are de partea sa continuitatea sportivă, foștii elevi ai lui Emerich Ienei rămân apropiați de proiectul din Liga 2.
Victor Pițurcă nu se implică doar afectiv, ci anunță că are posibilitatea să aducă în spatele „militarilor” oameni de afaceri dispuși să investească, proiect în care ar urma să se implice, dar nu financiar, și el și alți foști câștigători ai Cupei Campionilor Europeni.
„În ultimul timp ne gândim să facem ceva pentru Steaua, acest nucleu de jucători care a rămas să putem să punem pe linia de plutire, să facem ca Steaua să revină la normal. Măcar să încercăm să vedem dacă își doresc. Noi, generația care a câștigat Liga Campionilor, vrem să preluăm această echipă. Nu avem disponibilități financiare, dar aducem oameni cu bani. Dar, doriți lucrul ăsta?”, întreabă retoric, Victor Pițurcă.
Ultima decizie a Curții de Apel București, a tranșat palmaresul până în 1998 în favoarea clubului Steaua, din momentul înființării, 1947.
Au existat în perioada recentă tratative cu frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și cu Simion Apreutese, un afacerist implicat în transporturi, pentru a veni alături de CSA Steaua și a revigora clubul. Apreutese a fost și sponsor al Stelei, el contribuia pentru sectorul de tineret. Însă, nimeni nu a avut succes în negocierile cu CSA. Dedeman și Apreutese s-au lovit de opacitatea Clubului Sportiv al Armatei. Nu le-au fost puse la dispoziție documente suficiente, nu le-a fost demonstrat clar statutul echipei și planurile în privința ei.
„Militarii” au preferat să păstreze echipa și marca, deși în felul acesta sunt opriți în liga a doua, Legea Sportului nu le permite să promoveze. Legea prevede că pot fi membre ale unor ligi profesioniste numai societăți de drept privat. CSA Steaua e o societate de drept public și e una dintre cele opt din liga a doua care nu pot să fie afiliate LPF, deci nu au voie să promoveze.
La Steaua e greu de intrat și ca sponsor, nu numai ca acționar. Au existat la un moment dat discuții cu Superbet. Nimeni din club nu a putut să-și asume semnarea contractului și afacerea a picat, firma de pariuri s-a săturat să tot trateze fără rost.