Ziua Forţelor Terestre este marcată la 23 aprilie, odată cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale armatei.
23 Aprilie, ziua în care se sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă,este și ziua în care în România se sărbătorește și Ziua Forțelor Terestre.
Evenimentul aniversar a fost marcat la Zalău printr-o serie de activități, organizate de către comandamentul Regimentului 69 Artilerie Mixă „Silvania” împreună cu Batalionul 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu”.Pe durata a trei zile, au fost desfășurate numeroase activități, de la competiții sportive, la ședințe de tragere la precizie și, nu în ultimul rând, ziua porților deschise pentru copii.
Așadar, competiția sportivă ”Cupa Forțelor Terestre” la minifotbal, care s-a desfășurat la o bază sportivă din Zalău, a fost prima din seria activităților desfășurate, urmată de ședința de tragere la precizie ”Cupa Forțelor Terestre”, desfășurată în Poligonul de la Crasna.
Cu siguranță, cea mai așteptată activitate a fost ziua porților deschise pentru copii, activitate la care reprezentanții instituțiilor de învățământ școlar sau preșcolar care au dorit să participe împreună cu copiii la expoziția de tehnică, armament și echipament militar, au fost invitați să se înscrie, pentru a putea avea acces în incintă.Peste 500 de copii și tineri au participat la această activitate , care a stârnit un real interes, în mod special și datorită standului de promovare a activității militare.
Cu peste un secol şi jumătate de existenţă organizaţională în Armata României, Forţele Terestre Române, alături de celelalte entităţi militare naţionale, au avut şi au aceeaşi misiune fundamentală: participarea la apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. În baza reglementărilor constituţionale şi legale, în contextul geopolitic actual, spectrul misiunilor de bază este unul extins, Forţele Terestre Române sprijinind, pe de o parte, autorităţile administraţiei publice în situaţii de urgenţă, pentru acordarea de asistenţă populaţiei, şi participând activ, pe de altă parte, la eforturile de sprijin al securităţii regionale şi globale şi la apărarea aliaţilor şi partenerilor din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord şi din Uniunea Europeană.
La această dată, Forţele Terestre Române sunt în măsură să genereze capabilităţi care să răspundă cerinţelor, dislocabile rapid în orice zonă, în scopul realizării apărării armate a ţării sau a Alianţei, promovării valorilor păcii, stabilităţii internaţionale şi intereselor strategice ale României.